Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 1,9 JTD - загуба на мощност и пушене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Какво стана? Има ли развитие?

Comment

Колега извинявам се че ползвам твоята тема, но имам подобен проблем. Започна да пуши повечко. Когато съм на ниски обороти и натисна педала докрай припушва докато качи оборотите. (в огледалото ми се вижда че не е само черен пушека) Ходих преди няколко седмици малко след Перник и на връщане на магистралата ми светна същата грешка (Engine control unit failure). Вечерта когато излизах пак грешката я нямаше. Онзи ден ходих до Пловдив и същата грешка изписа, но вечерта пак изчезна. Направи ми впечатление че изписва грешката при скорост 140-150 и натиснат педал докрай. Нямам проблем с вървежа на колата (1,9 jtd 115- предполагам има и чип) Просто ми прави впечатление че пуши доста повече откакто я купих. Някой да има представа на какво може да се дължи. Извинявам се че питам, но просто нямам възможност в момента да я карам на сервиз, защото заминавам в чужбина.

Благодаря предварително
      156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

Водих я при Христо в Ямбол, чистиха ми MAF сензора и ми махнаха затапването на EGR-a и върви една идея по-добре. Обаче при 140 км/ч при пуснат климатик ми се появява Motor Control System Failure. Като си проверя компютъра за грешки и се оказват същите. За сега Христо имаше 3-4 часа да я погледне колата, но му трябва повече така че разбрахме да му я закарам и да му я оставя за 1 седмица. Но това ще е чак септември.

---------- Post added at 09:42 ---------- Previous post was at 09:39 ----------

Първоначално публикувано от m__to Покажи съобщение
        Колега извинявам се че ползвам твоята тема, но имам подобен проблем. Започна да пуши повечко. Когато съм на ниски обороти и натисна педала докрай припушва докато качи оборотите. (в огледалото ми се вижда че не е само черен пушека) Ходих преди няколко седмици малко след Перник и на връщане на магистралата ми светна същата грешка (Engine control unit failure). Вечерта когато излизах пак грешката я нямаше. Онзи ден ходих до Пловдив и същата грешка изписа, но вечерта пак изчезна. Направи ми впечатление че изписва грешката при скорост 140-150 и натиснат педал докрай. Нямам проблем с вървежа на колата (1,9 jtd 115- предполагам има и чип) Просто ми прави впечатление че пуши доста повече откакто я купих. Някой да има представа на какво може да се дължи. Извинявам се че питам, но просто нямам възможност в момента да я карам на сервиз, защото заминавам в чужбина.

Благодаря предварително
        Колега пушенето е нормално, особенно ако има чип. При мене просто пушенето стана повече и това е съпроводено от загуба на мощност. Хубаво да ти се върже колата на компютър, за да се видят грешките. Щом нямаш проблем с вървенето, защо не пробраш да сложиш някоя добавка за дизел (аз съм слагал Redex) и бях доволен. Това ще ти почисти колата и може да намалее пушенето.
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD

Comment

Благодаря ти колега.

Аз се притесних, защото пушенето стана доста изведнъж.
          Като се върна ще сложа добавка и ще видя какво е положението.

Поздрави.

П.С.

И при мен при 140 и климатик излиза грешката.

П.С. 2

И двата пъти когато ми светна тази грешка, бях сипвал нафта от LUK oil, но по принцип само на Петрол зареждам.
          Last edited by m__to; d.m.y г., 10:02.
          156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

По-добре не карай така колата. Иди до Екстрийм или някой от другите форумни сервизи в София. Според мен няма смисъл от тестове на колата една седмица. Бобо е много добър диагностик, сервиза е добър, колата е ходила там! Ще я оправят за по-малко от ден. Моите съмнения са:
            1. запекла геометрия (лопатките - оправя се в сервиз!!!)
            2. соленоид (намира се на кутията за възд. филтър и се мокри и цапа доста).
            3. ЕГР (според мен не е трябвало да махате затапването).
            4. Вакумите (проверихте ли ги всички)?
            5. Дебитомер (въпросния МАФ, който сте чистили??? Какви стойности даде на комп. диагностика?)
            6. Турбо пътища (проверихте ли за сцепен/пукнат въздушен маркуч?)

Грешката Motor Control System Failure е доста обща и щом колата влиза в сервиозен режим е добре да се отстрани точната причина.
            Пиши като отидеш в сервиз какво се е оказало.

Comment

Има ли развитие?

Comment

Някакво решение на проблема? Локализирана ли е грешката?

Comment

Проблема е открит и отсранен.
                  За голямо мое щастие нямаше проблеми с турбото, а със самото му управление.
                  Сменени са MAP сензора и електрическия клапан за управлението на турбото.
                  Големи благодарности на Христо от Ямбол и екипа на AXM AUTO.
                  Вече Алфата не е земна ... с тези 140 к.с. ...
                  Alfa Romeo 147 1,9 JTD

Comment

Ти кво каза се едно е кайен турбо с с тея 140 коня
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

същият проблем но като загрее на 90 градуса малко се пооправя и спирачките са малко слаби, този клапан ли да сменям ?

Comment

Working...
                      X